Новини палати

Міністерство юстиції України готує зміни до Порядку вчинення нотаріальних дій нотаріусами України та Правил ведення нотаріального діловодства. Як стало відомо Нотаріальній палаті України, певна робота в цьому напрямку проводиться Управлінням нормативно-правового та методичного забезпечення нотаріату Департаменту приватного права.

Нотаріальна палата України звернулась до Міністра юстиції України із листом, у якому наголосила на обов’язковому залученні НПУ до оновлення Порядку та Правил.

Участь НПУ в процесі підготовки змін є вкрай необхідною – задля повного, ґрунтовного та всебічного відпрацювання проекту нормативно-правового акту.

Наголошуємо, що до повноважень НПУ як професійної самоврядної організації належить проведення експертизи законопроектів та інших актів законодавства з питань, пов’язаних з нотаріальною діяльністю.

З метою підготовки експертного висновку Нотаріальна палата України просить Міністра юстиції посприяти направленню до НПУ в найкоротший строк узагальнених пропозицій та зауважень до проекту, які надійшли до Міністерства юстиції (порівняльну таблицю).

«Якість роботи нотаріату як правового інституту залежить, в тому числі, і від встановлених законодавцем правил та способів здійснення нотаріальної діяльності. Досягти цього можна лише комплексно, використовуючи багаторічний практичний досвід нотаріусів при вчиненні нотаріальних дій та тонкощів застосування чинного законодавства під час їх вчинення», – зазначається в листі НПУ.

Переглядів:
стрічка новин