Новини відділень

Відділення НПУ проводять позачергові загальні збори нотаріусів з метою підтримки цільової програми придбання приміщення Нотаріальної палати України, ухваленої Радою НПУ.

26 жовтня відбулися загальні збори відділення НПУ у Харківській області, на яких прийнято рішення про підтримку цільової програми придбання приміщення НПУ та перерахування коштів у розмірі 1 078 000 грн.

Також на зборах була висловлена однозначна позиція проти законопроекту № 9140. З вітальним словом виступив президент НПУ Володимир Марченко.

Окрім того, нотаріуси мали змогу підвищити професійний рівень під час безкоштовного семінару НПУ «Теоретичні питання та практичні проблеми застосування положень Закону України « Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю». Досвідом ділився Віталій Желінський, державний реєстратор, начальник відділу з питань державної реєстрації юридичних осіб, фізосіб-підприємців Шевченківської районної в м. Києві державної адміністрації.

Того ж дня, 26 жовтня, загальні збори були організовані відділенням Нотаріальної палати України у Запорізькій області. З вітальним словом на зборах виступила віце-президент НПУ Олена Кирилюк.

Нотаріусами одноголосно прийнято рішення  про перерахування коштів на придбання приміщення НПУ.

А під час семінару «Новини законодавства та їх застосування в нотаріальній практиці» було розглянуто ряд важливих питань, що виникають у практичній роботі нотаріусів, новели законодавства, судову практика, способи захисту робочого міста нотаріуса.

30 жовтня пройшли загальні збори відділення НПУ у Львівській області. Нотаріуси активно долучалися до обговорення позиції НПУ по законопроекту № 9140. З вітальним словом на зборах виступила віце-президент НПУ Ольга Оніщук.

На зборах одноголосно прийнято рішення про виділення коштів та підтримку цільової програми для придбання приміщення НПУ.

Також обрано представника нотаріальної громади Львівщини до Комісії НПУ з питань професійної етики нотаріусів – Юрія Копистянського, приватного нотаріуса Самбірського районного нотаріального округу.

Під час безкоштовного семінару НПУ «Застосування законодавства щодо майнових правовідносин подружжя: погляд на судову практику у контексті нотаріальної діяльності» практичними знаннями з нотаріусами поділився Олег Простибоженко, кандидат юридичних наук, голова правління Центру сімейно-правових досліджень, викладач Київського університету права НАН України.

Відділення НПУ в Київській області провело загальні збори 1 листопада. З вітальним словом до нотаріусів звернулися президент НПУ Володимир Марченко та віце-президент НПУ Олена Кирилюк.

Учасники одноголосно проголосували за рішення щодо виділення коштів для придбання приміщення НПУ.

Окрім того, відбувся безкоштовний семінар НПУ «Відповіді на актуальні питання нотаріусів щодо земельного права. Державна реєстрація речових прав на земельну ділянку». Нотаріуси підвищили професійний рівень завдяки доповідачу Олені Мартинюк, заступнику директора Департаменту – начальнику управління нормативно-правового та методичного забезпечення нотаріату Департаменту приватного права Міністерства юстиції України.

Переглядів:
стрічка новин