Новини палати

«Фондовий ринок, ринок цінних паперів, фінтех – сфери непрості, тому нотаріус з усією притаманною йому скрупульозністю та відповідальністю підходить до посвідчення таких угод і здійснення інших нотаріальних дій, зокрема, щодо цінних паперів, корпоративних прав. Законодавство України розвивається швидкими темпами також завдяки тому, що ми імплементуємо європейські норми. У зв’язку з цим нотаріус все більше залучається до нових процедур, що виникають в процесі таких змін. …Основне, що повинні знати учасники фінансових ринків про нотаріат – нотаріальне посвідчення угод гарантує сторонам правовий захист, а також є додатковим вагомим аргументом для інвесторів», – зазначив президент Нотаріальної палати України Володимир Марченко в інтерв’ю StockWorld – інформаційному ресурсу, що відкриває тонкощі фондового ринку в Україні та світі.

Які правила посвідчення нотаріусами договорів купівлі-продажу цінних паперів? Чи популярна зараз така послуга як прийняття нотаріусом в депозит цінних паперів? Якими є особливості вчинення нотаріальних дій при оформленні спадщини на корпоративні права, акції? Чи мають право нотаріуси реєструвати угоди, формою оплати в яких виступає криптовалюта?

Відповіді на ці та інші питання читайте у інтерв’ю за посиланням: «Нотаріальне посвідчення угод гарантує сторонам правовий захист», – Володимир Марченко, президент Нотаріальної палати України

Переглядів:
стрічка новин