Новини палати

Рада Нотаріальної палати України прийняла рішення про проведення акції мирного протесту нотаріусів – з метою недопущення руйнації нотаріату України, проти створення рейдерських та корупційних механізмів
у сфері державної реєстрації.

Мета акції – усунення штучних перешкод у здійсненні нотаріальної діяльності, приведення у відповідність законодавства України до вимог міжнародних стандартів, положень Угоди про асоціацію з ЄС, нормативних документів Міжнародного союзу нотаріату.

Акція передбачає проведення мирного зібрання в Києві, біля будівлі Кабінету Міністрів України (про дату та час буде повідомлено пізніше).

Окрім того, закликаємо нотаріусів, у яких закінчився строк тимчасового блокування, та яким протиправно не відновлюють доступ до реєстрів, не брати участь в незаконних іспитах та використовувати в повній мірі усі засоби захисту своїх прав.

Зокрема, письмово звертатися до НАІС з вимогою підключення до реєстрів, а разі відмови – звертатися до суду. Також варто звертатися до суду з приводу компенсації завданої матеріальної та моральної шкоди.

Запрошуємо усіх нотаріусів долучитися до мирної акції протесту! Наголошуємо, що акція не містить політичного підтексту.

Разом ми єдина команда!

Переглядів:
стрічка новин