Новини міжнародного нотаріату

Фінальний етап 7-го випуску Всесвітнього університету нотаріусів «Jean-Paul DECORPS» відбувся у Римі з 2 по 6 липня 2018 року. ВУН щорічно проводиться під егідою МСЛН для молодих нотаріусів з усіх країн системи латинського нотаріату і представляє собою академічне навчання, метою якого є забезпечення розуміння та застосування понять порівняльного права і міжнародного права в рамках обміну передовими нотаріальними практиками.

Цьогоріч у заході взяли участь 78 спеціалістів із 36 країн світу. Україну представляли нотаріус Вишгородського районного нотаріального округу Київської області Світлана Бандура, нотаріуси Одеського міського нотаріального округу Ніна Борисова та Аеліта Марченко.

Фінальному етапу передувало дистанційне навчання трьома мовами на вибір – французькою, іспанською та англійською, шляхом взаємодії між учасниками та керівниками сформованих мовних груп. Основною темою навчанняцього року було обрано проблему автономії волі особи. Але серед інших заявлених тем були і найбільш напрацьовані в нотаріальній практиці усіх країн-учасниць – спадкування, відчуження нерухомості та реєстрація майнових прав, корпоративні правовідносини, сімейне право тощо.

Кожен з модулів  очолювали досвідчені правознавці, які, до того ж, працюють або працювали нотаріусами, серед них: проф. Крістіна Армелья (Аргентина), проф. Люк Вейтс(Бельгія), проф. Крістін Морен (провінція Квебек, Канада), проф. Мішель Гримальді (Франція).

На відміну від попередніх випусків ВУН, у 2018 році організатори  спробували новий підхід, а саме – інтерактивну участь в процесі обговорення. Можливість висловити свою точку зору або відобразити підхід до обговорюваної ситуації з точки зору власної практики та національного законодавства зробили навчання набагато цікавішим та жвавішим.

У нотаріусів після залишилися яскраві спогади та приємні враження, а здобуті знання учасники ВУН планують активно застосовувати на практиці.


Переглядів:
стрічка новин