Новини палати

Проблеми та перспективи розвитку нотаріату України, актуальні питання, які виникають в роботі нотаріусів при здійсненні державної реєстрації та щодо майнових правовідносин подружжя – таким темам був присвячений семінар-практикум, організований Нотаріальною палатою України 14 червня 2018 року в м. Хмельницький.

Перший віце-президент НПУ, заступник голови Вищої кваліфікаційної комісії нотаріату при Міністерстві юстиції України, приватний нотаріус Київського міського  нотаріального округу Ольга Оніщук розповіла колегам про те, які перспективи відкриваються перед нотаріатом України, та що передбачено Концепцією реформування нотаріату. Зокрема, мова йшла про розширення повноважень нотаріусів та надання їм функцій медіації, реєстрації укладення та розірвання шлюбів, використання ескроу-рахунків, етику, е-нотаріат тощо.

Також Ольга Оніщук висвітлила тему попередження порушень нотаріусами законодавства у сфері державної реєстрації та нотаріальній діяльності, проаналізувала проблеми, які виникають під час здійснення нотаріусом функцій реєстратора, та надала корисні поради для їх вирішення.

«Застосування законодавства щодо майнових правовідносин подружжя: погляд на судову практику у контексті нотаріальної діяльності» – з такою доповіддю на семінарі виступив Олег Простибоженко, кандидат юридичних наук, голова правління Центру сімейно-правових досліджень, викладач Київського університету права НАН України, член низки робочих груп парламенту щодо реформування сімейного законодавства України.

Семінари для нотаріусів від НПУ – безкоштовні, за рахунок членських внесків, також видається сертифікат про підвищення професійного рівня. Найближчі заплановані семінари НПУ – в  СумахОдесі та Тернополі.

 

Переглядів:
стрічка новин