Новини палати

26 липня в Міністерстві юстиції України стартували кваліфікаційні іспити на право зайняття нотаріальною діяльністю, які відбудуться до 9 серпня.

Відкриваючи іспит для першої групи кандидатів, заступник Міністра юстиції Олена Сукманова зазначила: «З 2014 року ми змінили принцип допуску осіб до професії нотаріуса, запровадивши електронне анонімне тестування. Ви входите у свій кабінет з тестами за допомогою вашого унікального логіну та паролю і ваші відповіді оцінює виключно комп’ютер. Немає жодного суб’єктивного фактору. Ви не спілкуєтесь з жодним членом комісії. Це дуже важливо для неупередженої оцінки знань».

Кожен іспит триватиме 4 години, по 2 години на теоретичну та практичну частини. Теоретична частина складається зі 100 запитань, практична — із 5 проектів нотаріальних документів та 5 задач. Кандидат складе іспит, якщо в теоретичній частині набере не менше 70 балів, а в практичній — не менше 40 балів.

Проведення кваліфікаційного іспиту на право на зайняття нотаріальною діяльністю забезпечує Вища кваліфікаційна комісія з питань нотаріату, до складу якої входять 7 представників від Мін’юсту і 7 від Нотаріальної палати України.

Нагадаємо, що за місяць до іспиту Мін’юст на своєму офіційному сайті опублікував всі тестові запитання, щоб кандидати могли змогу якісно підготуватися.

Наступні кваліфікаційні іспити на право займатися нотаріальною діяльністю Мін’юст планує провести вже восени цього року.

Графік проведення кваліфікаційного іспиту у Вищій кваліфікаційній комісії нотаріату 

Інструкція користувача до системи «Електронний екзамен нотаріуса» 

Переглядів:
стрічка новин