Новини палати

Мирне зібрання нотаріусів, яке відбудеться 25 лютого 2019 року, має на меті вільне, публічне вираження вимог щодо негайного вирішення професійних питань нотаріальної діяльності.

У зв’язку з цим Нотаріальна палата України закликає Міністерство юстиції  України реагувати на дану акцію нотаріусів у відповідності до вимог чинного законодавства, без негативного підтексту, без застосування адміністративного ресурсу та без спроб застосовувати санкції до нотаріусів України.

Про це йдеться в листі президента НПУ Володимира Марченка до Міністра юстиції України Павла Петренка.

У мирному зібранні 25 лютого візьмуть безпосередню участь нотаріуси України. У цей день також не будуть вчинятися нотаріальні дії – з метою  привернення уваги суспільства до вимог нотаріальної спільноти щодо необхідності внесення змін до положень нормативно-правових актів, що регулюють сфери державної реєстрації та нотаріату.

Звертаємо увагу, що задля попередження соціальної напруги,  забезпечення прав громадян на правничу допомогу до акції не будуть залучатися державні нотаріуси, які в цей день будуть вести прийом громадян, а також приватні нотаріуси, які працюють в округах, де здійснює діяльність менше двох нотаріусів.

Переглядів:
стрічка новин