Новини палати

Президент Нотаріальної палати України Володимир Марченко взяв участь в обговоренні перспективи реалізації ефективної моделі саморегулювання в Україні. Відповідний круглий стіл відбувся 20 червня 2018 року в Торгово-промисловій палаті України, до заходу долучились суб’єкти професійної діяльності, вчені, представники органів державної влади та бізнес-асоціацій із різних сфер економіки.

Саморегулювання необхідне, щоб професійні співтовариства формували для себе єдині правила і стандарти діяльності, ефективно захищали власні інтереси, при цьому самостійно регулювати власну сферу діяльності та, звісно ж, нести відповідальність.

Учасники заходу відзначили, що розвиток інституту саморегулювання, в тому числі і шляхом внесення законодавчих змін, дозволить встановити  актуальні правил і стандарти, підвищити професіоналізм. Надзвичайно важливим є надання організаціям саморегулювання широких функцій із регулювання професії, навчання та підвищення кваліфікації тощо.

Організатори круглого столу запросили усіх бажаючих до розробки моделі саморегулювання та пошуку  кращих варіантів її реалізації у сучасних реаліях.

Переглядів:
стрічка новин