Новини палати Новини відділень

Відділення НПУ в Чернігівській області сьогодні, 21 березня, провели загальні збори нотаріусів, на яких вирішували організаційні питання професійного самоврядування: розглянули та затвердили одноголосно  звіт голови відділення Володимира Коваленка про роботу відділення за 2017 рік, розширили склад правління з 5 до 7 осіб, обравши нових членів Сергія Матвієнка та Наталію Богушевич, також обрали нового представника до складу комісії НПУ з питань професійної етики нотаріусів та делегатів на черговий З’їзд нотаріусів України.

На відкритті зборів були присутні президент Нотаріальної палати України Володимир Марченко, голова комісії з питань зовнішнього представництва Дмитро Кирилюк, начальник Головного територіального управління юстиції в Чернігівській області Олег Третяк, І заступник начальника ГТУЮ Сергій Рудий, заступник начальника відділу з питань нотаріату Надія Авраменко.

Під час відкриття зборів Володимир Марченко подякував нотаріусам за активну участь у професійному самоврядуванні області та поінформував про здобутки Нотаріальної палати України, звернувши увагу на підписання меморандумів про співпрацю з Міністерством юстиції України та Держфінмоніторингом. Також наголосив на пріоритетних напрямах діяльності організації, в тому числі щодо систематичного підвищення професійного рівня нотаріусів з актуальних питань.

Підтвердженням слів президента стало інтерактивне спілкування аудиторії з приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Дмитром Кирилюком  щодо проблемних питань, які виникають при вчиненні окремих нотаріальних дій та державної реєстрації прав на нерухоме майно. А ось на запитання нотаріусів про практику застосування законодавства у сфері фінансового моніторингу відповідала пані Надія Авраменко.

Новообраний представник відділення в комісію НПУ з питань професійної етики Сергій Матвієнко виступив в якості лектора та торкнувся  питання створення позитивного іміджу нотаріуса в соціальній мережі та дотримання нотаріусами правил професійної етики.

Загалом збори пройшли досить активно та в дружній атмосфері, нотаріуси залишилися задоволені від заходу та з позитивними враженнями повернулися на робочі місця.

Переглядів:
стрічка новин