Новини палати

20 листопада о 15:00 у прес-центрі ЛІГАБізнесІнформ (м. Київ, вул. Парково-Сирецька, 23)  відбудеться прес-конференція на тему «Антирейдерський-3: реформування нотаріату без нотаріусів».

Спікери:

Володимир Марченко, президент Нотаріальної палати України;

Олена Кирилюк, віце-президент Нотаріальної палати України;

Наталія Козаєва, член Ради Нотаріальної палати України, голова  Комісії Нотаріальної палати України  з питань запобігання та протидії кіберзлочинності;

народний депутат України (уточнюється);

модератор – Дмитро Кирилюк, член Ради Нотаріальної палати України, голова  Комісії Нотаріальної палати України з питань зовнішнього представництва.

Онлайн-трансляція відбудеться на сайті прес-центру ЛІГАБізнесІнформ.

19 листопада було презентовано законопроект під умовною назвою «Антирейдерський-3».

Законопроект передбачає, зокрема, безліч змін у регулюванні нотаріальної діяльності. Незважаючи на те, що нотаріальна спільнота є одним зі стейкхолдерів такої реформи, представників Нотаріальної палати не було включено до робочої групи, яка займалась розробкою законопроекту.

Отже, «Антирейдерський-3» передбачає реформування нотаріату без нотаріусів – а значить без фахового погляду на доцільність та системність законодавчих змін.

Під час прес-конференції представники Нотаріальної палати України прокоментують положення законопроекту, які стосуються нотаріату.

Зокрема, нададуть пояснення, чому анонсована Міністерством юстиції «ліквідація кадрового дефіциту в держнотконторах» без перевірки кваліфікації є безконтрольною роздачею «свідоцтв нотаріуса» держчиновникам та іншим категоріям, які не відповідають кваліфікаційним вимогам, що ставляться до нотаріусів. Проти таких ініціатив виступає також Міжнародний союз латинського нотаріату.

Будуть надані детальні коментарі щодо новації, яка містить під собою нібито благі наміри «здешевлення вартості нотаріальних дій», але призведе до масового закриття державних нотаріальних контор, а державні та місцеві бюджети втратять величезні надходження від податків з доходу, відрахувань у Пенсійний фонд та військового збору.

Також буде відкрито інформацію, в зв‘язку із чим більшість реальних антирейдерських кроків, які Нотаріальна палата України пропонувала іще до прийняття «Антирейдерського-1» та «Антирейдерського-2», не було прийнято та реалізовано, а натомість були прийняті ті механізми, які зараз скасовуються.

Нотаріальна палата України знову звертає увагу на несистемний підхід до пропонованих змін! Скільки ще треба прийняти «антирейдерських» законопроектів, щоб скасувати невиважені та невдалі реформи?

Акредитація ЗМІ на прес-конференцію – за адресою O.Borodina@liga.net

Якщо у вас виникають інші питання щодо прес-конференції, а також за отриманням коментарів для ЗМІ, – звертайтеся, будь ласка, до прес-служби Нотаріальної палати України: (093) 845 07 85,  (044) 230-72-82, press@npu.ua , Юлія Шешуряк.

Переглядів:
стрічка новин