Новини палати

Рішенням Ради Нотаріальної палати України від 28 березня 2019 року визначено порядок делегування представників нотаріальної спільноти до участі у робочих та експертних групах, що створюються органами державної влади.

Порядок визначено з метою забезпечення представництва кожної області України, АРК, міст Києва та Севастополя у підготовці проектів нормативних актів з питань нотаріату та державної реєстрації, виваженого підходу до обрання представника від кожного регіону, попередження формальної участі нотаріусів у створюваних робочих групах, забезпечення попереднього обговорення НПУ та її відділеннями  ініціатив щодо внесення змін до законодавства.

Участь в робочих та експертних групах окремих нотаріусів від свого імені, не делегованих в порядку, встановленому Рішенням Ради НПУ, не заборонена законом, однак не може вважатися представництвом усієї професійної спільноти нотаріусів України та такою, що враховує інтереси та забезпечує права усіх нотаріусів України.

Як відомо, нещодавно представниками Мін’юсту було анонсоване створення робочої групи щодо врегулювання проблемних питань в нотаріаті та державній реєстрації.

Враховуючи вищевикладене, Нотаріальна палата України звернулася з листом до Міністерства юстиції України та просить надати інформацію про орієнтовний кількісний склад, строки формування та початку роботи такої робочої групи – задля завчасного забезпечення якісного представництва усіх без винятку областей України, АРК, міст Києва та Севастополя у підготовці відповідних ініціатив.

Переглядів:
стрічка новин