Новини палати Новини відділень

В Національному університеті «Острозька академія» 6 червня відбувся круглий стіл щодо захисту майнових прав громадян. Учасники заходу обговорили відповідні ініціативи Мін’юсту та роль нотаріусів у цьому напрямку. Про свій досвід роботи і перспективи сучасного нотаріату розповіли нотаріуси Рівного та Острога.

Також на заході було підписано Меморандум про співробітництво між Нотаріальною палатою України та Острозькою академією, спрямований на розвиток професійного спілкування, співробітництва науковців, студентів та нотаріусів.

Одним із пріоритетних напрямків роботи Мінюсту сьогодні є боротьба з корпоративним, аграрним, майновим рейдерством у сфері нерухомості. «Нотаріат – гарант прав на нерухомість. Ціна отримання професії нотаріуса – висока. А відтак те, що дістається важкою і наполегливою працею, людина береже. Аграрне рейдерство – одне із болючих питань сьогодення, над вирішенням якого працює Нотаріальна палата України. Також важливо розвивати корпоративні правовідносини. Тому маємо спільно із студентством, викладачами, нотаріусами організовувати такі заходи. До того ж, у нас вже є позитивний і корисний досвід співпраці з викладачами Острозької академії, за що їм щиро вдячні», – зазначила голова голова відділення НПУ в Рівненській області Інна Бернацька.

Левову частку роботи у сфері захисту прав, в тому числі і майнових бере на себе юстиція – зокрема, через роботу органів юстиції, бюро правової допомоги, а також нотаріусів, акцентував ректор Острозької академії Ігор Пасічник. В свою чергу, начальник відділу з питань нотаріату ГТУЮ у Рівненській області Наталія Левицька відзначила, що одним із напрямків реалізації проекту «Я маю право!» на Рівненщині є боротьба із рейдерськими захопленнями.

Начальник ГТУЮ у Рівненській області Микола Станіщук запросив студентів на стажування та роботу в органах юстиції: «Діапазон напрямків роботи юстиції доволі широкий – від нотаріату до виконавчої служби. Досвід роботи отриманий в системі юстиції, нотаріаті – неоціненний. Нам потрібні свіжі думки, ідеї, бачення!».

 

Переглядів:
стрічка новин