Новини палати Новини відділень

Актуальні питання нотаріату обговорювалися 27 листопада у Харкові на заході «Розвиток нотаріату в Україні: виклики і перспективи», організованому Проектом ЄС «ПРАВО-Justice» спільно з Нотаріальною палатою України та Асоціацією правників України.

«Ми зібралися, щоб зрозуміти, як ми можемо вам допомогти та донести ваш голос до політиків», – зазначив керівник Проекту ЄС «ПРАВО-Justice» Довидас Віткаускас, адже захист права власності є важливою передумовою інвестиційної, економічної та соціальної стабільності.

Учасники заходу, який відбувся у форматі експертної дискусії, обговорили виклики, які зараз стоять перед нотаріатом, та шляхи його розвитку.

Голова відділення НПУ у Харківській області Олена Самощенко розповіла про еволюцію професії нотаріуса в Україні.  Юлія Лучнікова підняла питання державного регулювання нотаріальної діяльності, а Олена Чуєва висвітлила особливості вчинення окремих видів нотаріальних дій.

Експерти «ПРАВО-Justice» розповіли про електронне правосуддя і роль нотаріусів, досвід запровадження е-нотаріату у Литві, нотаріат у Франції та самоврядування нотаріусів.

«Незалежність нотаріусів можна гарантувати тільки шляхом розвитку приватної професії. Сильне самоуправління у будь-якій галузі — це ключовий спосіб протистояти зайвому зарегулюванню професії. Тільки так суспільство отримає доступні та якісні послуги», — зауважив Довидас Віткаускас.

Переглядів:
стрічка новин