Новини палати

«Альтернатива нотаріусам: як захистити свою власність від «чорних реєстраторів» – такій темі у контексті небезпек законопроекту № 9140 був присвячений сюжет «ТСН.Тиждень» від 11 листопада.

Журналісти «1+1» детально розповіли телеглядачам про основні загрози законопроекту № 9140 та привели у приклад нині чинний механізм, коли «чорні реєстратори» можуть переоформити будь-яку власність людини без її згоди і відома.

Так само і «уповноважені особи» зможуть легко вчиняти незаконні дії – наприклад, використовуючи схеми із довіреностями. «Була людина, не було людини, померла, не померла – але довіреність вже буде, і потім із цією довіреністю підуть до професійного нотаріуса, який змушений буде її прийняти та вчиняти нотаріальні дії», – застерігає президент Нотаріальної палати України Володимир Марченко, до якого журналісти звернулися за коментарем.

«В кулуарах Верховної Ради появу цього законопроекту пов’язують з можливим скасуванням мораторію та із необхідністю переоформлення великого масиву земельних ділянок», – зазначає член Ради НПУ Дмитро Кирилюк, коментуючи ситуацію для телеканалу.

Переглядів:
стрічка новин