Новини палати

Перший віце-президент Нотаріальної палати України Ольга Оніщук 14 вересня 2018 року взяла участь у робочій зустрічі в Антимонопольному комітеті України на тему функціонування єдиної бази звітів про оцінку та підключення до неї електронних майданчиків.

На зустріч, яка відбулася під керівництвом державного уповноваженого АМКУ Агії Загребельської, було запрошено суб’єктів оціночної діяльності, нотаріусів, представників громадськості та органів державної влади.

Під час свого виступу Ольга Оніщук підкреслила, що нотаріуси завжди стоять на захисті як професії нотаріуса, так і законних прав та інтересів громадян. Тому НПУ позитивно сприймає новий порядок ведення Єдиної бази звітів про оцінку, адже запровадження реальної оцінки нерухомого і рухомого майна – зміни більш ніж актуальні.

Передусім, новий порядок корисний людям, так як реальний розмір оцінки виступає суттєвою гарантією при здійсненні купівлі-продажу нерухомості. Застосування нових механізмів при здійсненні оцінки майна також повинно посприяти наповненню державного бюджету, а значить, держава матиме додаткові кошти на фінансування різноманітних соціальних проектів для незахищених та малозабезпечених верств населення.

Також Перший віце-президент НПУ зупинилася на проблематиці функціонування єдиної бази звітів про оцінку, взявши до уваги статистичні дані, отримані НПУ від своїх регіональних відділень. Згідно цих даних, нотаріуси стикаються з технічними проблемами у роботі модуля, а також спільноту турбує питання плати за перевірку звітів.

НПУ сподівається, що держава в особі компетентних органів найближчим часом обґрунтує доцільність наявного розміру плати та виправить певні недоліки у роботі єдиної бази.

Нотаріат України готовий йти вперед та брати на себе відповідальність за реформи, які спрямовані на позитивні зміни в державі, зазначила Ольга Оніщук.

Переглядів:
стрічка новин