Новини палати

Шановні колеги!

Кожен з нас – нотаріус, а усі разом ми – НПУ, єдина команда української нотаріальної спільноти, тому ми завжди разом знаходимо найкращі та найоптимальніші шляхи вирішення проблемних питань, які виникають в нашій роботі.

НПУ як організація професійного самоврядування завжди першочергово стоїть на захисті інтересів нашої професії та, відповідно, на захисті інтересів громадян, юридичних осіб та держави України по усіх питаннях, дотичних до сфери нотаріату.

Одним із питань, які зараз особливо турбують нотаріусів, є новий порядок ведення єдиної бази звітів про оцінку та отримання послуг авторизованих електронних майданчиків.

З приводу цього варто зазначити, що НПУ вже фактично реалізувала одне із доручень нотаріальної спільноти – домогтися запровадження реальної оцінки нерухомого і рухомого майна.

Сподіваємося, що застосування нових механізмів при здійсненні оцінки майна у найближчий час дасть позитивні результати і державний бюджет отримає значні фінансові надходження.

Відповідно, держава та/або місцеві бюджети матимуть додаткові кошти на фінансування соціальних проектів для незахищених та малозабезпечених верств населення.

Питання, які стосуються безпосередньої реалізації нотаріусами вимог нового механізму здійснення оціночної діяльності, аналізуються та вивчаються НПУ.

Усі проблемні моменти НПУ ретельно опрацьовує та робить всі можливі кроки для забезпечення захисту інтересів професії, суспільства та держави.

Переглядів:
стрічка новин