Новини палати

Відділ методичного забезпечення та інформаційно-аналітичної роботи НПУ спільно з Комісією НПУ з аналітично-методичного забезпечення нотаріальної діяльності підготували Інформаційний лист щодо відчуження об’єктів культурної спадщини (пам’ятки).

В листі аналізуються законодавчі вимоги щодо реєстрації об’єкта  культурної спадщини як пам’ятки, зокрема, необхідність отримання власником такого об’єкта погодження органу охорони культурної спадщини для вчинення будь-якого правочину, а також обов’язковість укладення власником пам’ятки охоронного договору з відповідним органом охорони культурної спадщини; зазначається, які документи необхідні нотаріусу для посвідчення договору і т.д.

Звертаємо увагу, що пам’ятки підлягають обов’язковій грошовій оцінці, порядок та особливості проведення якої врегульовано спеціальним нормативним актом  – постановою КМУ від 26 вересня 2002 року № 1447 «Про затвердження Методики грошової оцінки пам’яток».

Детальніше читайте у Інформаційному листі НПУ  , з текстом якого можна ознайомитися, завітавши на «Нотаріальну платформу».

Нотаріальна платформа  – онлайн-сервіс, який відкриває широкі можливості  для роботи нотаріусів, зокрема, доступ до документів та консультацій НПУ. Зокрема, у розділі «Єдина нотаріальна практика» публікуються усі матеріали, що розробляються НПУ.

Переглядів:
стрічка новин