Новини палати

Комісією Нотаріальної палати України з аналітично-методичного забезпечення нотаріальної діяльності підготовлено Інформаційний лист «Щодо розмірів плати за дії у Спадковому реєстрі, Єдиному реєстрі довіреностей, Державному реєстрі обтяжень рухомого майна, окремі питання справляння адміністративного збору за отримання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно».

З Інформаційним листом можна ознайомитися на «Нотаріальній платформі» у розділі «Єдина нотаріальна практика» («Інформаційні листи НПУ»).

Для використання нотаріусами в роботі надається інформація про:

– тарифи та особливості плати за користування Спадковим реєстром (встановлені Положенням про Спадковий реєстр);

– тарифи та особливості плати за користування Єдиним реєстром довіреностей (визначені Положенням про Єдиний реєстр довіреностей);

– розміри плати за внесення до Державного реєстру обтяжень рухомого майна запису, а також змін і додаткових відомостей до запису та надання інформації із зазначеного Реєстру, що зараховуються до державного бюджету (встановлені Порядком ведення Державного реєстру обтяжень рухомого майна);

– розмір адміністративного збору за отримання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно (ст. 34 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень»).

Усі інформаційні листи НПУ розміщуються на  «Нотаріальній платформі» у розділі «Єдина нотаріальна практика».

Читайте також: Розміри адміністративного збору за державну реєстрацію та внесення змін до ДРРП і ДРЮОФОПГФ у 2019 році

Переглядів:
стрічка новин