Новини палати

Голова відділення НПУ в м. Києві, член Ради НПУ Наталія Козаєва та голова Комісії НПУ з питань зовнішнього представництва, член Ради НПУ Дмитро Кирилюк 23 квітня виступили спікерами на сертифікаційних курсах для фахівців з житлової нерухомості, організованих Спілкою фахівців з нерухомого майна України.

Однією із основних тем першого дня курсів була роль професійних об’єднань – Наталія Козаєва та Дмитро Кирилюк поділилися успішним досвідом побудови ефективного самоврядування нотаріусів та розвитку Нотаріальної палати України.

Передусім, представники НПУ порадили фахівцям з нерухомості об’єднатися в єдину професійну організацію (зараз функціонує дві).

Ще одне важливе питання – необхідність дотримання правил етики ріелторами, як всередині власної спільноти, так і у взаємовідносинах із клієнтами та нотаріусами.

Дмитро Кирилюк надав практичні поради щодо посвідчення правочинів, торкнувся проблематики підробки документів, заниження вартості оцінки тощо. Співпраця нотаріуса та ріелтора повинна відбуватися виключно в правовому полі, з метою забезпечення якісного оформлення документів та посвідчення правочинів.

Наталія Козаєва висвітлила нюанси укладення попередніх договорів та акцентувала на необхідності дотримання ріелторами цивільного законодавства. До посвідчення основного договору варто належним чином підготуватися, ретельно перевірити всі документи та врахувати всі ризики.

Участь представників НПУ в подібних заходах сприяє популяризації професії нотаріуса у суміжних сферах діяльності.

Переглядів:
стрічка новин