Новини відділень

В рамках реалізації проекту «Нотаріат обличчям до села» обласні відділення Нотаріальної палати України продовжують організовувати безкоштовні виїзні консультації для мешканців сільських населених пунктів.

Житомирська область

Безкоштовні консультації приватного нотаріуса Овруцького районного нотаріального округу Оксани Шваб відбулися в старостинському окрузі Словечанської об’єднаної територіальної громади (до перейменування – Можарівська сільська рада). Всі бажаючі мали змогу отримати фахові рекомендації щодо вчинення нотаріальних дій.

Окрім того, щороку за ініціативою нотаріусів Житомирщини проходять зустрічі з пораненими у Житомирському шпиталі, спільно із Житомирським відділенням незалежного Всеукраїнського громадського руху «Сила права». Чергова зустріч відбулася 14 листопада цього року. Військовослужбовцям надали юридичні консультації, зокрема, щодо оформлення спадщини, укладання договорів на забудову земельних ділянок. Також поранені отримали від нотаріальної спільноти в подарунок солодощі, мандарини, гігієнічні засоби.

Вінницька область

Приватним нотаріусом Гайсинського районного нотаріального округу Жанною Савицькою була проведена зустріч із жителями Гайсинського району та надано консультації щодо вчинення нотаріальних дій.

Мешканців Вінницького району (с. Комарів, смт Десна, с. Сосонка, с. Сокіринці) безкоштовно консультували приватні нотаріуси Вінницького районного нотаріального округу Ірина Нідзельська та Галина Рибаченко. На зібранні громад була присутня голова відділення НПУ у Вінницькій області Тетяна Суханова, яка розповіла про загрози законопроекту № 9140 та проект НПУ «Нотаріат обличчям до села».

Дніпропетровська область

Нотаріусом Дніпровського районного нотаріального округу Валерією Верховецькою було проведено виїзну консультацію для жителів села Новомиколаївка Дніпровського району. Селяни, які звернулися до нотаріуса, цікавилися питаннями спадщини та дарування, оформленням договорів купівлі-продажу та оформленням збудованого житлового будинку, і навіть нюансами оформлення субсидії.

Жителі села розповіли, що відсутності нотаріуса вони не відчувають, для них не проблематично поїхати до нотаріуса у інший населений пункт. Більше незадоволень у громадян від роботи пошти та сільської ради.

Чернівецька область

Кожну середу здійснює виізди в Великокучурівську сільську раду і постійно, вже протягом кількох років, безкоштовно консультує громадян приватний нотаріус Сторожинецького районного нотаріального округу Наталія Хоміцька.

Нотаріат завжди на захисті прав та інтересів громадян!

З інформацією про те, як нотаріуси різних областей консультують селян, можна ознайомитися у розділі «Новини відділень»

Переглядів:
стрічка новин