Новини палати Новини відділень

Питання державної реєстрації, зокрема, стосовно земельних правовідносин, не перестають бути актуальними для нотаріусів. Саме тому 22 березня 2018 року відділення НПУ в Київській області за підтримки Нотаріальної палати України провело семінар теми: І. Земельні правовідносини у нотаріальному процесі і процесі реєстрації. Виділ, поділ земельної ділянки. Перенесення інформації із земельного кадастру. Реєстрація, припинення оренди та інші земельні питання; ІІ. Державна реєстрація речових прав на нерухоме майно.

Захід відвідало більше 200 нотаріусів з Київської та інших областей України. Доповідачами на семінарі виступили Олена Мартинюк, заступник директора департаменту, начальник управління нормативно-правового та методичного забезпечення нотаріату Міністерства юстиції України, та Анатолій  Лещенко, заступник директора департаменту приватного права, начальник управління нормативно-правового забезпечення державної реєстрації Міністерства юстиції України. Нагадаємо, що НПУ підписав меморандум про співпрацю з Мінюстом для координації зусиль, спрямованих на розвиток нотаріату.

Окрім того, на захід за дорученням президента НПУ Володимира Марченка завітав голова комісії НПУ з аналітично-методичного забезпечення нотаріальної діяльності Дмитро Кирилюк, який розповів про роботу та подальші проекти НПУ, відповів на питання нотаріусів. Відділення НПУ в Київській області висловило подяку колективу Нотаріальної палати України за допомогу в організації семінару.

До подібних заходів бажає долучитися все більше нотаріусів із різних куточків України, тому НПУ працює над тим, щоб семінари та практикуми були доступні в онлайн-режимі.

Переглядів:
стрічка новин