Новини палати

Нотаріальна палата України продовжує проведення безкоштовних семінарів-практикумів, на яких нотаріуси мають змогу підвищити свій професійний рівень. Сьогодні, 15 червня 2018 року, семінар відбувся у м. Тернополі, в гостинних стінах Тернопільського національного економічного університету.

Перша частина семінару була присвячена найактуальнішим проблемам, які наразі стоять перед нотаріатом України, та перспективам реформування нотаріату. Про це розповіла Ольга Оніщук, Перший віце-президент НПУ, заступник голови ВККН при Міністерстві юстиції України, приватний нотаріус Київського міського  нотаріального округу. Учасників семінару зацікавили ідеї розширення повноважень нотаріусів щодо виконання функцій медіації, реєстрації укладення та розірвання шлюбів, використання ескроу-рахунків та можливостей електронного нотаріату.

Важливою темою для обговорення стало і здійснення нотаріусом функцій державного реєстратора. Як нотаріус може попередити можливі порушення законодавства у сфері держреєстрації? Як вирішувати проблеми, що виникають під час нотаріальній діяльності? На ці питання відповідала Ольга Оніщук, пропонуючи нотаріусам алгоритми дій у різноманітних ситуаціях.

В свою чергу, голова правління Центру сімейно-правових досліджень, викладач Київського університету права НАН України, член низки робочих груп парламенту щодо реформування сімейного законодавства України Олег Простибоженко виступив з цікавою доповіддю на тему «Застосування законодавства щодо майнових правовідносин подружжя: погляд на судову практику у контексті нотаріальної діяльності».

/>

Переглядів:
стрічка новин