Новини відділень

Представники відділення Нотаріальної палати України у Харківській області провели виїзний семінар-нараду на тему «Нотаріальні дії, що вчиняються посадовими особами органів місцевого самоврядування, та порядок їх вчинення». Захід відбувся 7 лютого в приміщенні Великобурлуцької районної державної адміністрації.

Олена Самощенко, голова відділення НПУ в Харківській області, розповіла учасникам семінару про реалізацію проекту НПУ «Нотаріат обличчям до села», що передбачає проведення нотаріусами України виїзних консультацій, зустрічей,семінарів, круглих столів із жителями сільської місцевості, посадовими особами органів місцевого самоврядування. Метою проекту є забезпечення доступу населення до нотаріальних дій.

Також доповідачами на семінарі виступили приватні нотаріуси м. Харкова Олена Чуєва, Наталія Саутенко, Віра Лантьєва, Катерина Бєлінська, державний нотаріус м. Харкова Андрій Стрельников, завідувач Великобурлуцької державної нотаріальної контори Наталя Марченко.

В ході зустрічі представники органів місцевого самоврядування ставили багато питань, що турбують сільське населення, зокрема, щодо процедури оформлення спадщини, оформлення довіреностей, складання заповітів тощо.

Зустріч пройшла в теплій та дружній обстановці, відвідувачі були дуже задоволені відповідями нотаріусів на питання, які тривалий час турбували жителів села, та висловили сподівання, що спілкування із фахівцями у такому форматі відбуватиметься й надалі.

 

Переглядів:
стрічка новин