Новини палати

Президент Нотаріальної палати України Воломир Марченко прокоментував  для газети «Закон і бізнес» тему впровадження е-нотаріату.

«Що стосується цифрової епохи в юриспруденції, то нотаріат завжди був на її вістрі й усі цифрові технології, які впроваджувались у державі, тестувалися саме в нотаріальній царині. Навіть якщо взяти до прикладу державні реєстри, то побачимо, що вони не запускалися доти, доки не були внесені зміни до законодавчих актів шляхом надання права на реєстрацію нотаріусам. Ми почали працювати з реєстрами одними з перших, і саме завдяки нотаріату в державі був запущений механізм реєстрації. Нині працюємо над упровадженням е-нотаріату на базі НПУ, зокрема електронного реєстру нотаріальних дій. Переконаний, українським нотаріусам це під силу!», – зазначив президент НПУ.

Повністю коментар Володимира Марченка читайте у статті «Що підписано пером, або Чому електронні технології не замінять присутності фахівця».

Попри пророкування, що розвиток електронних технологій призведе до зникнення низки юридичних спеціальностей, нотаріуси вітають будь-які цифрові новації та адаптують їх до своїх потреб, зазначає журналіст «ЗіБ».

Переглядів:
стрічка новин