Новини палати

Зміни, запропоновані законопроектом № 9140 про введення «уповноважених осіб Мін’юсту», є неактуальними та небезпечними для громадян, а вказані ініціаторами проекту причини його появи – надуманими та маніпулятивними. Це розуміють представники громадськості, профільні експерти, правнича спільнота, та й самі законотворці, якими вже подано до парламенту низку альтернативних проектів.

12 жовтня у Верховній Раді зареєстровано законопроект № 9140-1 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення передумов доступу до нотаріальних дій окремих категорій громадян України», автори – народні депутати Альона Шкрум, Мустафа Найєм, Андрій Вадатурський.

Цього ж дня подано законопроект № 9140-2 «Про внесення змін до Закону України «Про нотаріат» щодо забезпечення нотаріальними діями населення, що проживає у сільській місцевості та у віддалених районах», ініціаторами якого виступили народні депутати Вікторія Пташник, Наталія Новак, Світлана Заліщук та Оксана Юринець.

Найбільший авторський колектив – у альтернативного законопроекту № 9140-3 від 16 жовтня «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення нотаріальними діями населення, що проживає у сільській місцевості та у віддалених районах», який зареєстровано з ініціативи аж 15 народних депутатів. Це Руслан Сидорович, Владислав Голуб, Леонід Ємець, Олександр Данченко, Ірина Подоляк, Ярослав Маркевич, Іван Мірошніченко, Костянтин Яриніч, Олександр Опанасенко, Олександр Супруненко, Сергій Каплін, Олег Кулініч, Дмитро Лубінець, Вікторія Войціцька, Сергій Лабазюк.

17 жовтня законопроект № 9140-4 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення передумов доступу до нотаріальних дій окремих категорій громадян України» подала народний депутат Олена Сотник.

Усі альтернативні законопроекти покликані адекватно та повноцінно врегулювати питання забезпечення нотаріальними діями населення, що проживає у сільській місцевості.

Нагадаємо, резонансний законопроект № 9140 було зареєстровано в парламенті 1 жовтня, авторами вказані народні депутати Андрій Іванчук, Ірина Луценко, Максим Бурбак, Ярослав Дубневич, Михайло Довбенко, Микола Княжицький.

Переглядів:
стрічка новин