Новини палати Новини відділень

В Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича 15-16 травня 2019 року відбувся II Всеукраїнський  форум «Права людини та публічне врядування». Співорганізаторами Форуму виступили кафедри публічного та процесуального права ЧНУ ім. Ю.Федьковича, Проект ЄС «Право-Justice», Лабораторія людських прав, Нотаріальна палата України.

Приватний нотаріус Вікторія Голобородько (м. Чернівці) виступила на Форумі як представник Нотаріальної палати України.

Під час своєї доповіді на тему «Сучасна предметна компетенція нотаріату України в системі захисту прав людини» нотаріус звернула увагу на множинність функцій та повноважень, які виконують нотаріуси України. Вікторія Голобородько зауважила, що сучасний український нотаріат є складним, багатоаспектним та багатогранним механізмом, унікальним серед нотаріатів інших держав світу. Предметна компетенція нотаріату України виходить за рамки вчинення нотаріальних дій, розповсюджується на дуже широке коло правовідносин, посилюючи роль нотаріату як публічно-правового інституту в системі захисту прав і свобод людини.

Вікторія Голобородько розповіла про основні напрями нотаріальної реформи, значний вклад Нотаріальної палати України в становлення сучасного, прогресивного інституту нотаріату, який завжди стоїть на захисті людських прав.

Резюмуючи, нотаріус підкреслила необхідність здійснення максимально виваженого реформування українського нотаріату в комплексі з іншими публічними інститутами та із обов’язковим залученням Нотаріальної палати України.

II Всеукраїнський  форум «Права людини та публічне врядування» був проведений у форматі відкритої платформи для спілкування і обговорення найважливіших аспектів захисту прав людини та публічного врядування в Україні. До участі були залучені провідні науковці, експерти і практики, що дало можливість всебічно вивчити і проаналізувати проблемні моменти, визначити пріоритети в подальшій науковій, законотворчій та практичній діяльності.

 

Переглядів:
стрічка новин