Новини палати

У Вінниці 8 вересня 2108 року відбувся організований Нотаріальною палатою України безкоштовний семінар-практикум на тему «Законодавчі зміни державної реєстрації. Новий порядок ведення державного реєстру речових прав на нерухоме майно».

Знаннями та досвідом з нотаріусами поділився Анатолій Лещенко, заступник директора Департаменту приватного права, начальник управління нормативно-правового забезпечення державної реєстрації Міністерства юстиції України, співавтор більшості законодавчих і підзаконних актів з питань державної реєстрації.

На семінарі детально розглядалися такі питання:

– алгоритм проведення державної реєстрації прав з урахуванням всіх законодавчих змін, що внесені до постанов КМУ № 1141 і № 1127 щодо порядку ведення Державного реєстру речових прав на нерухоме майно;

– коментар роз’яснень Міністерства юстиції України щодо деяких актуальних питань у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень;

– алгоритм проведення державної реєстрації прав залежно від способу набуття права та об’єкта нерухомого майна.

Зазначимо, що нотаріуси беруть участь в семінарах НПУ безкоштовно, за рахунок членських внесків. Також видається сертифікат про підвищення професійного рівня.

Переглядів:
стрічка новин