Новини палати

Віце-президент НПУ Олена Кирилюк та член Ради НПУ  Дмитро Кирилюк виступили доповідачами на семінарі «Проблемні аспекти відносин між нотаріусами та адвокатами. Аналіз окремих питань нотаріальної практики», організованому 27 квітня 2018 року Комітетом цивільного права та процесу Ради адвокатів Київської області.

Виступаючи на відкритті семінару, президент Нотаріальной палати України Володимир Марченко висловив сподівання, що нотаріат та адвокатура України завжди першочергово стоятимуть на захисті інтересів та прав громадян.

Семінар проводився з метою підвищення кваліфікації адвокатів, яким доповідачі надали практичні поради. Отримані слухачами семінару знання сприятимуть підвищенню ефективності співпраці нотаріусів та адвокатів.

Доповідь стосувалась наступних питань:

– Нотаріуси і адвокати. Юридичні партнери чи контрагенти?

– Право адвоката на отримання інформації і ст. 8 Закону «Про нотаріат».

– Аналіз типових звинувачень, які висловлюються адвокатами в бік нотаріусів.

– Типові помилки адвокатів щодо розуміння окремих аспектів нотаріальної діяльності.

– Аналіз типових помилок, яких припускаються адвокати під час консультування клієнтів щодо нерухомого майна.

– Аналіз типових помилок, яких припускаються адвокати під час надання правової допомоги з питань, пов’язаних за заставними та іпотечними правовідносинами.

– Казуїстичні питання, що виникають з відносин по поділу майна, набутого під час шлюбу.

– Проблемні аспекти спадкових відносин (правильне формулювання позовних вимог під час подання позовів, що виникають із спадкових відносин).

Переглядів:
стрічка новин