Новини палати

В м. Харків 8 червня 2018 року відбувся безкоштовний міжобласний семінар-практикум  для нотаріусів, організований Нотаріальною палатою України.

Президент НПУ Володимир Марченко та Голова відділення НПУ в Харківській області, член Ради НПУ Олена Самощенко звернулися до учасників семінару з вітальними словами, та акцентували увагу на найважливіших питаннях, які зараз стоять перед нотаріатом України, зокрема, щодо особливостей роботи нотаріуса як державного реєстратора.

З нотаріусами ділились знаннями та досвідом Наталія Саутенко, член Вищої кваліфікаційної комісії нотаріату при Міністерстві юстиції України, член комісії НПУ з аналітично-методичного забезпечення нотаріальної діяльності, голова Консультативно-методичної ради з питань нотаріату при Головному територіальному управлінні юстиції у Харківській області, приватний нотаріус Харківського міського  нотаріального округу, та Наталія Козаєва, член Ради НПУ, голова комісії НПУ з питань запобігання та протидії кіберзлочинності, приватний нотаріус Київського міського  нотаріального округу.

На семінарі обговорювалися особливості нотаріального посвідчення договорів про поділ нерухомого майна та участі нотаріуса в процедурі державної реєстрації прав на нерухоме майно у зв’язку з поділом або виділом.

Також нотаріуси змогли дізнатися, як вирішити проблемні питання, що виникають при здійсненні  контролю у сфері державної реєстрації. Учасники заходу особливо зацікавилися типологією помилок нотаріуса-реєстратора при здійсненні державної реєстрації речових прав.

Семінари для нотаріусів від НПУ – безкоштовні, за рахунок членських внесків, також видається сертифікат про підвищення професійного рівня. Найближчі заплановані семінари НПУ – в ЖитомиріХмельницькомуСумахОдесіКиєвіЛьвові та Тернополі.

 

Переглядів:
стрічка новин