Новини міжнародного нотаріату

Міжнародний союз нотаріату вперше оголосив конкурс на премію за краще юридичне дослідження на тему осіб з обмеженими можливостями, людей похилого віку, мігрантів, неповнолітніх, біженців та інших груп осіб, які вважаються вразливими. Сума премії становитиме 9 000 євро, церемонія нагородження відбудеться в Індонезії у 2019 році, де буде проходити Міжнародний конгрес МСЛН.

За премію можуть змагатися неопубліковані роботи, що стосуються нотаріальної практики в контексті проблематики осіб обмеженими можливостями, людей похилого віку, мігрантів, неповнолітніх, біженців та інших груп осіб, що вважаються вразливими. Роботи подаються французькою, англійською або іспанською мовами, під псевдонімом. Об’єм роботи має становити  180 – 300 аркушів. Роботи надсилаються до 31 березня 2019 року.

Премії будуть присуджені найкращим роботам за оцінкою компетентного журі, при цьому першорядне значення буде надаватися оригінальності та застосуванню на практиці запропонованих у роботах рішень. Сума премії може бути розподілена між кількома конкурсантами.

Детальніше про умови подання робіт можна дізнатися за посиланням.

Нагадаємо, що 23 – 24 квітня у Женеві відбудеться спільне засідання Спеціального доповідача ООН про права осіб з обмеженими можливостями і Комісії з прав людини МСЛН щодо обговорення питань ролі нотаріуса у реалізації правоздатності осіб з обмеженими можливостями.

Бажаючим взяти участь у конкурсі просимо звертатися на адресу міжнародного відділу НПУ interdep.npu@gmail.com

Переглядів:
стрічка новин