Новини палати

З нагоди Дня матері, який цьогоріч святкувався 12 травня, Нотаріальна палата України організувала у соціальних мережах челендж «Моя мама – нотаріус!». Привітання своїм матерям, які присвятили своє життя нотаріату, вдячні дочки й сини публікували із хештегом #моямаманотаріус. Зокрема, до челенджу приєдналося багато нотаріусів, для яких їх матері стали мотиватором та прикладом у професії.

«Ти навчила не зупинятися перед труднощами та досягати мети»: приватний нотаріус Марина Ворошина (м. Суми) привітала свою маму Ларису Вікторівну Ворошину, приватного нотаріуса, голову відділення НПУ в Сумській області:

«Мила моя мама! Сьогодні я хочу привітати тебе – чудову, турботливу, прекрасну… Бути мамою – і нагорода, і нелегка праця, а ти – приклад самовідданості та чуйності. Ти навчила не зупинятися перед труднощами та досягати мети. Ти допомогла опанувати цікаву професію. Ти щиро любиш свою справу і надихаєш мене та всіх оточуючих на постійне самовдосконалення та подальший розвиток в професії. Ти створюєш атмосферу любові, затишку та турботи.

Я безмежно вдячна тобі за щиру участь в моїй долі, за твоє тепло, розуміння та повагу. Бажаю, щоб твоє життя складалося тільки з приємних моментів, щоб тебе нічого не засмучувало та все було чудово! Зі святом!»

 

«Мама є справжнім прикладом для наслідування»: приватний нотаріус Ірина Гура (м. Полтава) привітала свою маму Людмилу Борисівну Гуру, приватного нотаріуса, голову відділення НПУ в Полтавській області:

«Мама – це Всесвіт для дитини! Вона дарує нам життя, оберігає від негараздів, допомагає у всьому, піклується та підтримує. Найкраще виховання дитини – це дати їй гідний власний приклад. Для мене мама є справжнім прикладом для наслідування. Вона є справжнім взірцем того, якою повинна бути справжня жінка, яким повинен бути нотаріус. В ній поєднуються прекрасна жінка, мати і чудовий професіонал. З раннього дитинства, спостерігаючи за роботою мами, найперше, що я зрозуміла про професію нотаріуса, –  що це допомога людям. Я знала, хто такий нотаріус, які його основні напрямки діяльності й задачі. Завдяки чудовому прикладу мами я все життя знаю, яким повинен бути справжній нотаріус, і що печатка нотаріуса – не інструмент для збагачення, а символ високої довіри держави.

Маючи з дитинства такий приклад, перед вибором професії я не стояла. Звичайно, це нотаріат, можливість бути корисним для держави і її громадян. Захист прав та інтересів громадян є основою нашої професії. Нотаріат – не просто робота, це покликання. Дякую, моя дорогенька, за приклад, який ти ми мені даєш протягом всього мого життя! Щиро вітаю з Днем матері!

Спасибі за ласку, за щире тепло
Недоспані ночі, турботу й добро.
Здоров’я міцного тобі зичу я щиро,
Любові і радості, злагоди й миру!»

«Мама мені подарувала життя не тільки фізичне, а й професійне»: приватний нотаріус Олена Чуєва (м. Харків) привітала свою маму Катерину Григорівну Пахомову, яка працювала нотаріусом з 1967 по 2007 рр.:

«В нотаріат я потрапила не випадково. Цю професію мені вибрала мама, за що я їй дуже вдячна. В ті часи (а це були сімдесяті роки минулого століття) мама працювала довго, я залишалася в дитсадку практично до ночі… А як же інакше? Мамі необхідно було надати правову допомогу кожному, хто звернувся, а черги на прийом до нотаріуса в ті часи були не маленькі.

Окрім того, мама працювала по суботах, тому в ці дні маленька я сиділа у мами в кабінеті і «вела прийом громадян» на рівні з нею. Досі пам’ятаю жартівливі слова клієнтів: «А це хто? Маленьке нотаріусенятко!». Ось так маленьке нотаріусенятко згодом виросло у дорослого нотаріуса.

Вдячна мамі за те, що прищепила мені любов до нотаріату, дала розуміння і усвідомлення відповідальності перед клієнтом за правильність вчиненої нотаріальної дії, за збереження документів.

Іноді я порівнюю нотаріуса з лікарем. Помилка лікаря може коштувати людині життя. Помилка нотаріуса буває не настільки серйозна, але теж може принести масу проблем. Зокрема, коли мова йде про майно, яке накопичувалося роками.

Незважаючи на те, що мама пропрацювала в нотаріаті більше 40 років, зокрема багато років на посаді завідуючої Першої нотаріальної контори, поблажок в роботі у мене не було. Дуже добре пам’ятаю: коли тільки почала працювати нотаріусом, дзвонила і питала, як вчинити. Адже простіше зателефонувати мамі, ніж вивчити закон. На що отримувала різку та чітку відповідь: «Це написано в Інструкції. Достатньо просто прочитати!». Ось так вона навчила мене спершу самостійно осмислювати і усвідомлювати закони, а вже потім, якщо дійсно щось не зрозуміло, дзвонити колегам та просити поради.

Нотаріат – це моє життя. І символічним можна вважати той факт, що мама мені подарувала життя не тільки фізичне, а й професійне, яким я дуже дорожу. Ось і виходить, що мама народила мене двічі: спочатку як людину, а потім як професіонала. Користуючись нагодою, хочу привітати свою маму і всіх матерів з їх днем. Дякую вам за те, що ви нас так щиро любите, плекаєте, шкодуєте, сварите, виховуєте… Дякую тобі, мамо, за те, що подарувала мені життя!»

«Добре мати  вчителя, наставника та друга в професії»: приватний нотаріус, голова відділення НПУ в Львівській області Юрій Пилипенко привітав свою маму Любов Іванівну Пилипенко, приватного нотаріуса (м. Львів):

«У виборі професії найважливішим, на мою думку, є вгадати, відчути, що саме тобі буде до душі. Мені пощастило, адже «з легкої руки» моєї мами Любові Іванівни я обрав нотаріат. Професію, яка стала улюбленою справою!

Добре мати  вчителя, наставника та друга в професії. Ним, насамперед, для мене стала мама! Мама, якій я дякую за щасливе дитинство, прекрасну юність і свободу вибору, за ненав‘язливі підказки і підтримку моїх дій, за велике любляче серце і благородну душу!

Хай квітне на маминому шляху радість і щастя, зростає гордість за здобутки своїх дітей та внуків, хай її завжди зігріває любов коханого чоловіка! Любимо тебе, мамо!»

 

«Змалку я знала, що моя мама виконує дуже важливу роботу»: приватний нотаріус Ірина Трощій (м. Харків) привітала свою маму Любов Василівну Заікіну, яка працювала у нотаріаті з 1977 по 2013 р.:

«Щирі привітання моїй матусі, Заікіній Любові Василівні, до Дня матері! Саме вона стала для мене прикладом у виборі професії. В цей день, коли ми вшановуємо наших матусь, кожен з нас одночасно з привітаннями згадує щасливі моменти спілкування з мамою, які безпосередньо вплинули на наше майбутнє.

Коли дитина відчуває материнську любов до себе, турботу про її сьогодення і піклування за майбутнє, то зазвичай між рідними людьми встановлюються теплі, близькі стосунки. Вони сприяють формуванню людини як повноцінного члена суспільства. Дитина намагається копіювати своїх батьків у всьому найкращому, іноді навіть наслідувати професію. Таким прикладом у житті для мене стали мої батьки, які свого часу обрали професію юриста.

Змалку я знала, що моя мама виконує дуже важливу роботу – вона працює нотаріусом. Завдяки її наполегливості, працьовитості і великій любові до своєї справи вона була призначена у 1982 заступником завідуючої Першої Харківської державної нотаріальної контори. А почала вона свій шлях у нотаріаті у 1977 році з посади консультанта. Любов Василівна проявила себе також у викладацькій діяльності. Була вона й лектором на курсах підвищення кваліфікації працівників юстиції в м. Харкові.

За свій вагомий внесок в нотаріат та за натхненну працю у 1999 році моїй матусі було присвоєно звання Заслуженого Юриста України. У Першій Харківській Державній нотаріальній конторі моя мама працювала до 2013 року. А зараз вона не лише любляча матуся, а ще й бабуся, якою пишається уся наша велика родина!»

«Мою майбутню професію визначила саме вона»: нотаріус Наталія Дмитрієва (м. Запоріжжя) привітала свою маму, голову відділення НПУ в Запорізькій області Людмилу Сергіївну Масловець:

«Моя мама – нотаріус. І в такому статусі я пам’ятаю її від самого свого народження. Як і всі державні нотаріуси того часу, вона дуже рідко вчасно поверталася додому. Моїми улюбленими іграшками в дитинстві були рахівниці, друкарські машинки, штампики. Тож мою майбутню професію визначила саме вона. Зараз мама – приватний нотаріус Запорізького міського нотаріального округу, голова відділення НПУ в Запорізькій області, турботлива мати, найдобріша й найгарніша бабуся. Обожнюю свою маму!»

 

«Здається, що немає задачі, яку б вона не виконала на відмінно»: приватний нотаріус, голова комісії НПУ з професійної етики Андрій Спірідович (м. Кременчук) привітав свою маму Надію Василівну Спірідович, приватного нотаріуса (м. Кременчук):

«Не секрет, що нотаріат має жіноче обличчя. Але нотаріус вона – на роботі. А вдома – жінка, мати. Завжди заклопотана, зрання біжить у справах. Бездоганно виглядає. Впевнено розмовляє. Має власну точку зору з кожного питання. Сперечатися з нею – немає сенсу. Єдина людина, яка може дискутувати і витримати будь-які аргументи – чоловік. Здається, що немає задачі, яку б вона не виконала на відмінно.

Вітаю тебе, моя матусю, з Днем матері! Бажаю не знати труднощів, поразок та невдач! За будь-якої погоди та в будь-який день залишатися найкращою і такою ж справжньою. Твоє серце наповнене великою любов’ю до своїх дітей, онуків, чоловіка та щирою гордістю за їх перемоги та досягнення. Можеш покластися на нас – все буде добре! Ми пишаємося тобою!»

«Я не уявляю життя без твоєї підтримки»: Вероніка Дерун привітала свою маму, голову відділення НПУ в Київській області Каріну Дерун:

«Материнство – маленький подвиг. Нескінченне терпіння, любов та мудрість. Мені дорогоцінний кожен момент, проведений з тобою. Я не уявляю життя без твоєї підтримки і розміреного сприйняття та вирішення проблем, які здаються кінцем світу. Нехай ниточка, яка існує між нами, ніколи не рветься, захищає і підтримує нас з обох кінців. Я тебе дуже люблю! З Днем Матері!»

БІЛЬШЕ ПРИВІТАНЬ можна прочитати у Facebook за хештегом #моямаманотаріус, зокрема на сторінці та у групі НПУ.

 

Переглядів:
стрічка новин