Новини палати

Запропоновані законопроектом № 9140 зміни мають на меті відкрити для чиновників доступ до власності людей – про це розповів президент Нотаріальної палати України Володимир Марченко в інтерв’ю виданню «Судово-юридична газета».

«За статистичною інформацією, отриманою Нотаріальною палатою України від своїх обласних відділень, лише у 1 (!) нотаріальному окрузі України немає нотаріусів — Шосткинському районі Сумської області, а не у 122-х районах, як заявляють ініціатори законопроекту №9140, – навів статистичні дані президент НПУ.

– Але головне те, що Законом України «Про нотаріат» давно передбачена і реалізується можливість виїзду нотаріуса у село до громадянина за його викликом. Тобто у законодавстві вже наявні умови, що забезпечують усім людям доступ до нотаріальних дій. З огляду лише на ці два факти можна стверджувати, що запропоновані законопроектом №9140 зміни — неадекватні, безглузді, а значить, мають на меті під прикриттям вдаваної допомоги селу відкрити для чиновників доступ до власності людей. Такого немає в жодній цивілізованій країні!»

«Замість того, щоб підвищити зарплати державним нотаріусам і таким чином заповнити вакантні посади в держнотконторах, пропонується ввести нового некомпетентного суб’єкта із вчинення нотаріальних дій із зарплатою в 15 000 грн (плюс вищевказані додаткові платні послуги). Проста логіка підказує, що якби на посаду держнотаріуса встановити оклад 15 000 грн, то на ці робочі місця буде навіть черга. На них, із врахуванням складної економічної ситуації, претендуватимуть навіть приватні нотаріуси», – зазначив Володимир Марченко.

Читайте інтерв’ю за посиланням>>>

Переглядів:
стрічка новин