Новини відділень

Члени Ради Нотаріальної палати України, голова відділення НПУ в Рівненській області Інна Бернацька та голова відділення НПУ в Львівській області  Юрій Пилипенко, 7 лютого взяли участь у масштабному семінарі з питань технічної інвентаризації нерухомого майна.

Під час заходу, організованому ВО «Технічні інвентаризатори України», обговорювалися актуальні зміни законодавства, зокрема, нової редакції Інструкції про порядок проведення технічної інвентаризації об’єктів нерухомого майна.

В обговоренні взяли участь представники Львівського обласного управління юстиції, ДАБІ, технічні інвентаризатори Рівненської, Тернопільської, Івано-Франківської та Львівської областей, представники галузевих професійних організацій.

У нотаріусів, інвентаризаторів, архітекторів та реєстраторів виникає низка питань, в тому числі у зв’язку із наближенням запровадження Державного електронного реєстру інвентаризаційних справ, Державного реєстру об`єктів нерухомого майна. Втім, сфера технічної інвентаризації та державної реєстрації прав на нерухоме майно потребує впорядкування.

«Необхідно об’єднувати зусилля у даному напрямку, оскільки ми всі орієнтуємось на високу якість роботи та попередження порушення майнових наших громадян. Нам важливо було донести до фахівців з технічної інвентаризації бачення нотаріату щодо роботи, взаємодії, форм отримання актуальної та достовірної інформації, належним чином оформлених документів фахівцями з діючими сертифікатами, почути виконавців таких важливих робіт. Це дозволить правильно скеровувати нотаріальну практику», – зазначила Інна Бернацька.

Переглядів:
стрічка новин