Новини палати

Комітетом Асоціації правників України з цивільного, сімейного та спадкового права 14 листопада проведено круглий стіл на тему «Право іпотеки: практика нового Верховного Суду», в якому взяв участь член Ради Нотаріальної палати України, приватний нотаріус Дмитро Кирилюк.

Під час заходу обговорювалися питання щодо визначення предмету іпотеки, практики визнання іпотечного договору недійсним, реєстрації прав на іпотечне майно, звернення стягнення, новели процедур банкрутства тощо.

Дмитро Кирилюк, виступаючи на круглому столі, висвітлив особливості реєстрації нотаріусами іпотечних договорів, перешкоди у реєстрації прав на іпотечне майно, перспективи розвитку права іпотеки в Україні.

Звернуши увагу на нерівність становища між іпотекодавцем і іпотекодержателем, Дмитро Кирилюк акцентував на необхідності захисту прав громадян та важливій ролі нотаріату цьому процесі.

Також у круглому столі взяли участь Верховного Суду Василь Крат та Костянтин Пільков, адвокати Олександра Федотова, Роман Посікіра, Владислав Кисіль.

Запис круглого столу можна переглянути за посиланням>>> 

Переглядів:
стрічка новин